Jeste li ikada uzeli ogromnu kutiju raznoraznih legića koje ste pokupovali vašoj djeci tijekom godina i rasuli ih sve na sredinu dječje sobe?
Umjesto ˝pospremi legiće na mjesto˝, napravili ste pravi DAR MAR.
E pa ja jesam.
Godinama sam marljivo kupovala legiće za rođendane i sve ostale prilike. Djelomično u želji i nadi da ću probuditi u svojem mališanu kreativca, djelomično jer je u to doba obožavao legiće, a djelomično jer budimo iskreni, još ih ni sama nisam ˝prerasla˝. Kako da odolim kućici na drvetu kada sam oduvijek htjela živjeti u jednoj.

No, u jednom crnom trenutku povijesti moj je mališa izgubio interes prema legićima i na moju veliku žalost zamijenio ga mobitelom. Unatoč konstantnoj borbi protiv mini ekrana on je kao i većina djece postao žrtvom digitalnog doba..

I tako je jedan zimski petak moj sin došao doma iz škole veseleći se vikendu. Krenuo je prema svojoj sobi kao i obično po putu ostavljajući prvo jednu cipelu, pa drugu, jaknu, torbu… Sjetila sam se priče o Ivici i Marici.

Ovaj puta nisam ništa rekla. ˝Pokupit će ih kasnije˝, pomislila sam.

Uletio je u svoju sobi i zastao. Pod njegove sobe bio je prekriven legićima. Gledao je u to omanje brdo nasred njegove sobe dok su šok i nevjerica plesali njegovim licem.
˝Mama? Jesi ti ovo napravila?˝ upitao me sada već s malim smiješkom koji se borio da otjera prvobitni šok radi nereda koji je njegova mama napravila. Ona ista mama koja ga stalno tjera da pospremi sobu.
˝Da.˝ odgovorila sam i nastavila. ˝Ovaj vikend imamo Lego maraton.˝
Interes u smeđim okicama. Sumnjičav pogled. ˝Lego maraton? Što je to?˝odmah je upitao.
Lego maraton je cijeli vikend igranja legićima. Mobitelima ulaz nedozvoljen. Pozovemo ti frenda ili više njih i slažete legiće koliko god dugo možete. I još napravimo tople sendviče i kokice!
Iskrica u smeđim okicama.

˝Mogu pozvati Tea?! I Frana!? Mogu ih odmah nazvati da dođu na moj Lego maraton!˝
˝Naravno. Koga god želiš.˝ rekla sam, oduševljena njegovim oduševljenjem.
I tako je prošao jedan vikend s minimalnom izloženošću mobitelu, kompjuteru, televizoru.

Vikend smijeha, kreativnosti i nereda. Da ne pričam da još nikada nitko u njegovom društvu nije organizirao Lego maraton!
Kao dodatni bonus ispala sam skroz cool mama koja je samoinicijativno napravila nered!